Inskolning osv

Jösses vad dålig jag är på att blogga!! 
Men har fullt upp hela dagarna och nu är vi mitt inne i inskolningen. Vilket går tipptopp!! Är igentligen 3dagar men bad om att få imorgon med. (Då ska jag lämna och gå ifrån när de ska ha fruktstund, vid 10. Tror jag hämtar sedan vid 14 igen??! Nåväl, återstår attse.)
 
Det går iallafall jätte bra, hon har gjort utflykter utan mamma och pappa, vi smet utanför vid fruktstunden igår, jag har gått på toa osv och hon har varit själv utan att gråta. Gick även jättebra när Erik lämna över henne till fröken igår vid frukstunden och vi gick ut i hallen under tiden.
 
Dag 1. Hon somnade ute i vagnen när barnen lekte på gården. Sov i sisådär 30-40 minuter och vaknade lagomt till frukstunden :) 
 
 
 
Efter dagis/inskolning i måndags åkte vi även till leklandet igen. (Vi var där i helgen me) dock var vi nästan ensamna i måndags, så vi kom fram till att nästa gång vi ska dit åker vi en fredag förmiddag. Helger är ju KAOS! 
 
 
Gumman lilla har även gått 1 steg utan stöd på dagis. Antar hon kommer lära sig att gå där utan mamma :( tänk om jag missar hennes första riktiga ordentliga steg hon tar? :( 
 
 
Igår somnade hon på madrassen och sov där i 30-40minuter även då. Så stolt över henne så finner inga ord 💜 Hoppas för allt i världen att det kommer gå bra på dagis.
 
 
I eftermiddag innan maten slocknade pojken i fotöljen sin, han sov vidare i soffan, golvet, soffan och i mitt knä. Tidiga mornar som han vaknar nu tar styckt på kroppen och dagis. Längre dagar väntas för dem. Kanske blir en å annan lur på dagen då igen? Men å, ni ska bara veta vad snäll och duktig våran gosse är på dagis. Blir så stolt upp över våra öron!! 
 
Idag tog även Celine 1års sprutorna. Ingen feber, inget som helst gnäll än. Hoppas det håller i sig så det blir dsgis för henne somsagt imorgon. Finns inget som biter på donnan, förhoppningsvis ;) ni kan ju hålla tummarna för fin natt så återkommer jag imorgon.
 
Ha överseende med mitt dåliga bloggande å snabbinlägget nu . 

Vad tiden går

Idag vaknade våran lilla gumma strax efter kl 6. Men då somnar ju barnen runt 19 på kvällen så får absolut inte klaga!!  Benjamin kom upp vid kl 7 och ville till dagis med desamma. 
 
Efter långmysfrukost och kaffe i soffan innan dagis. En maskin tvättad och hängd, Benjamin lämnad och hunden rastad så somnade Celine med desamma. Trött liten fisa  snarkar tungt intill mig nu 💜
 
Ikväll vankas det föräldramöte på dagis. Kommer vara mitt förstamötee. Alltid jobbat eller så har det varit något annat just den dagen/kvällen. Fick höra de skulle vara tipspromenad bl.a. Och barnen får vara med, stort + tycker jag. Antar de somnar gott ikväll efter den ;) .
 
 
Ni som har facebook vet ju kanske att man kan få som att varje dag får en minnesåterblick. De som hände för 1årsen, 2årsen osv. Nästan varje dag får jag en chock över vad Benjamin växt och vad fort tiden går!!! Titta vad barnen växt på 1-3 år. Och titta på Benjamin vad liten även han var på bilderna på Celine? Och det var för 1årsen. Tänk vad stora de kommer vara om 1år till då?! 
 
Snart är de väl tonåringar som driver oss till vansinne här hemma.. ;) eller vad tror ni? 
 
 
Sen Celine fick bilen av morfar och AM så har de faktiskt varit mera vänner!! Benjamin bär upp henne på bilen så hjälper han henne så åker dem tillsammans. Antar han kommer lära henne allt han kan ;) . ser så himla gulligt ut. 
 
Nu ska även mamman vila sina ögon en stund i detta regnrusk. 

1 helt år

 
Idag är våran lilla älskade Celine Tindra Maria Persson 1 helt år gammal 💜 stort grattis på dig älskade unge. Som vi älskar dig!!! 
 
 
 
Så mycket som ändras på ett helt år, helt ofattbart vad fort det går. Våra sista lediga dagar är snart slut också. Jätte ledsamt och tråkigt och snart kastas vi in i nya rutiner med dagis, jobb och mindre tid till varandra. Våran nya verklighet. Men som vi ska njuta av de lediga dagarna vi har tillsammans. Så om detta året gått fort, vad kommer inte de kommande åren att gå? 
 
 
Mina finaste 💜

Inspiration

 
 
Dessa bilder är verkligen JAG. Sådär vill jag att vårat hem ska se ut, ljust, fräsht, filtar, shabby, mysigt osv. Helt i min smak!! Skulle vilja kopiera allt!!!

De är mitt allt.

 
Att ha någon och dela livet med, en som man älskar, 2 fantastiska barn, familj släkt och vänner. Man är ganska bortskämd. Endel har ju inte ens tak över huvut eller mat på bordet att mätta magarna med.
 
Här lägger vi oss med torrblöja/torra kläder, täcke att täcka kroppen med. I en skön säng i ett lagomt varmt hus. Och vi har fulla kylen och frysen med mat. Visst har vi det väldigt bra. Lägger oss mätta gör vi också varje kväll. 
 
Jag brukar pussa godnatt på Benjamin sådär extra mycket när han sover och krama han extra länge. (Inte C eftersom hon vaknar lätt ;)) . MEN jag älskar henne med överallt. Men man ska lära sig uppskatta det man har, man vet inte de som komma skall inför morgondagen.
Men när jag kramar mina barn, kramar min älskling. Går in i detta hus. Då vet jag, då är jag hemma. Det är HÄR jag här hemma. Med min familj.
 
Jag älskar mina barn och min blivande så extremt jävla mycket, jag längtar till framtiden. Jag längtar till alla resor, till alla frågor och funderingar som kommer komma ifrån barnen. Alla hinder vi kommer möta, alla motgångar, jag längtar till alla vårar, somrar och vintrar vi har framför oss, dagistiden, skolan och studenterna.
 
Jag längtar att åldras med min familj, att växa och gro.
För... Det är här jag hör hemma.
Med min familj, och jag skulle aldrig byta ut den.
Inte för en dag eller timma. De är mitt allt.
Mitt allt. 

egoistisk mor.

I 3 nätter har Celine varit jätte tråkig och jobbig. Gnäller i stort set nätterna igenom. Timmen man får till sömn är lätträknad.. Tänderna på överkäken som spricker igenom antar jag, ena har kommit fram ordentligt. Så ni kan ju gissa hur mycket hon gnisslar tänder nu ;) .. Jobbigt är det iallafall när man inte får ordentligt med sömn. 
 
Fått höra att det var ett tag sen jag bloggade. Och ja, det var det. Brukar välja mina dagar att skriva. Har jag inget vettigt att skriva så skriver jag inget. 
Även om det ibland skulle vara skönt att bara skriva ner allt man tänker och känner så låter man bli.
 
Idag har siss'h och Ellie varit här och lekt i 4 timmar nästan. Hur skönt och bra som helst. Haft en fantastisk eftermiddag. Tusen tack för den!! . . Tänk allt vi 2 gått igenom ihop, allt vi gjort. Alla timmar av prat, allt gråt, festande, sängprat i timmar och listan kan göras lång. Så himla glad att jag har dig så  du anar inte. 
 
Nästa vecka går vi in i sista veckan som mammaledig. Vet inte riktigt vad jag känner. Ska bli så jävla skönt med en ordentlig inkomst. MEN känns som om Celine är alldeles för liten att börja på dagis. Känner mig inte alls redo att lämna henne, inte alls.. Vet att hon är i jätte bra händer där borta, många kamrater, kommer börja 2 st i hennes ålder nu i höst. Och att hon har Benjamin betyder mycket.. Men ändå jätte jobbigt tycker jag :( Tidiga mornar och sena kvällar.. 
Erik pratade på att gå hem redan i november på pappa ledig och va ledig fram tills januari. 
Annars är han hemma from 10/12-4/1-16.  Hoppas han tar from november. Blir det inte så många veckor på dagis till och börja med. 
 
Hur förberedde ni er på dagis? 
Jag känner mig jätte elak, som en egoistisk mor som går iväg å jobbar när hon är så liten... 
 

KRÄFTKALAS

 
Fotograf bokad nu med. TACK VÄRLDENS bästa Siss'h som fixade det. Du är alldeles påtok för bra tycker jag. Tack tack tack igen 💜💜💜
 
Böjar kännas som om det kanke kan bli något bröllop ändå. Nu är bara frågan. VILKA bjuder man?! 
-självklart sånna som man vill dela dagen med. Men tyvärr skulle de i stort set bara bli min släkt då. Vi kanske får sätta oss ikväll å kolla igenom vilka man bjuder å inte? . kan va bra så man får måla upp budgeten med :)
 
Igår kom mormor och morfar och det var grillat och kräftkalas. Jag åt så magen stod åt alla håll å kanter. FAN vad gott de va!! Tack för en helt fantastisk måltid å bra kväll. Benjamin å Tindra lekte jätte bra. Å Celine härjade järne . 💜 precis som det ska vara
 
 
 
Om ni bara visste vilket humör våran gosse hade innan den där bilde . Eller ja innan vi åkte till lekparken. Och vilket humör han hade hela dagen igår ända till kvällen från å till. HUA!! :( Han testar verkligen gränser och det är SÅÅÅÅ jobbigt ibland. Älskade älskade unge vad mamma älskar dig trots dina utbrott å dina försök att få som du vill. Ett steg frammåt i utvecklingen ska de va sägs de... 
 
 
Lillagumman sover efter att ha hjälpt mig städat kaninburen, dammsugat hallen, tvättat å vikit in tvätt osv osv. Pappan och brorsan är till stallet. Endag ska vi bo på bondgård, med hästat, getter, höns å hundar, katter å kaniner. Så är de 💜💜 endag. 

När ger de sig?

 
And here we go again. Aldrig kan de vara lugnt. ALDRIG. Och undrar hur många som hört detta men ej sagt?! Vet ju att Emil pratar runt en massa skit eftersom jag fick de där meddelanden ifrån hans tjejkompis. Och detta hade Minni vetat om ett tag tydligen. Å tydligen hade han sagt de till min bror med att jag buttat Anita i golvet. Men han tror de absolut inte men att de säger helt sjuka grejer. ?! WHAT?!
 
Jag rörde aldrig Anita. Och GOLVET?! Altangolvet då eller vadå? Vi var ute. Blev lixom inte ens välkomnande in innan hon skrek 'ge er hänna'. 
Jag la min hand på hennes axel och bad henne sätta sig ner när hon skrek som en idiot efter Erik. Vad hon sa minns jag inte. Allt jag ville var å lugna henne. Aldrig sett en vuxen människa bete sig så vidrigt någon gång. 
 
Kan de ha varit då jag butta henne i golvet? Vad jag vet så var det då hon vände sig om å tog sin handväska å slängde i ansiktet på mig ett X antal ggr. Å bad att Erik skulle ta bort den där 22 åriga fittjan ifrån henne. För arg för å säga de rätta orden å för arg för å minnas vad gammal jag igentligen är. Men de är väl klart. Hon missa ju att gratta min 23årsdag.
 
Jag är bara så jävla trött på allt skitsnack.
Så jag skrev till henne : 
 
 
Och såklart så svarade hon INTE. så jag skrev igen.
 
 
Och inte svarade hon där heller. Varför svarar hon inte tror ni? Om hon kan va så förbannat jävla elak å ljuga ihop en helt sinnessjuk historia kan hon väl förfan stå för de?! Jag tycker jag har all rätt i hela jävla världen att få förklaring.
De värsta av allt är att jag tycker nästan SYND om Emma och Emil som tror på alla vidriga lögner hon spottar ur munnen på sig själv. HUR kan man vara så smutsig i orden och LJUGA på sin sons familj? De är som hon spottar oss rätt i ansiktet.
 
Erik frågade igår om jag hatar henne. Nej de gör jag faktiskt inte. Det är mitt barns farmor trots allt och jag har kommit till den gränsen då hon inte är ett skit för mig nu. Hon har sjunkit till en sån himla låg nivå så att hata henne skulle bara ta onödig energi och hon är faktiskt inte värd den. Men jag OGILLAR henne nått så förbannat mke med allt som hänt å händer. Kan de inte bara ge sig nångång?! 
 
Sen skulle jag bara vilja visa hela världen vad som hände, vad hon skrivit. Vad Emma skrivit. Allt för å rentvå mig själv. Men skulle jag öppna bloggen får de tillgång till alla bilder och våran vardag. Och det är det sista jag vill. 
 
 
 
Min lilla fisrompa sover. Somnade med desamma så fort jag la ner henne. Så ska inta villäge jag med.
 
Ha en fin dag allesammans. 

Ljusglimtar

 
 
Kan pricka av mer och mer, SKÖNT! och vi har hyrt ett stort partytält som vi kommer sätta upp här hemma istället. Vi tycker det blir lättast så med tanke på att det är endel barn så då har de alla leksaker här både inne och ute och om de blir trötta är de ju somsagt bara för dem å lägga sig. Och att gästerna kan ha sovplats om det skulle vara somså. Problemet löst!! :) nu ska det skissas på gästlistan och lite allt annat runt om. Tänk att vi står och säger JA till varandra till våren 💜
 
Idag har vi varit på skogspromenad, myst i stallet. Jag och C sov i eftermiddag i en timme. Hur skönt som helst då jag varit vaken i 3 nätter då C är jätte tråkig. Snorig som en gris å orkade knappt andas med tutten i munnen å allt snor. Och nu har Benjamin börjat hostat, nysa å snora med... Dagisbaciller.... Tur de kommer nu innan jag börjar jobba... Förhoppningsvis ;)
 
 
Dagens 2 promenader. Imorse var det jättekallt!! I eftermiddag sprang Benjamin runt i sommarkläder!! Hur får man på ongen klär? Dock springer han å härjar. Men ändå... Inte konstigt om han blir sjuk..
 
 
Fina fina barn. OCH de kommer komma en till ridponny till stallet. Lite större än den andra ponnyn. Ska bliii så kul!! Om 2 helger har jag bestämt att jag ska rida igen om de hinns. Till helgen är det kräfskiva hos mor och c/o och söndag jobbar jag. Men jag saknar hästryggen nu 💜 
 
2 kort jag fick ifrån älskling i lördags när jag jobbade. Så fina mina hjärtan 💜💜
 
 
Och i torsdags tog mamma C så åkte jag och Benjamin till mariebergsskogen med Lulliz och Emanuel på fika och lek. Jätte jätte mysig eftermiddag 💜 helt underbara är ni!!
 
 
Så vill jag tacka siss'h för den jätte goda pizzan i fredags med egengjord tomatsås och pizzabotten.SUVERÄNT!! Och världens bästa tack till toppen mysig kväll, siss'h och Baraa. ALLTID lika trevligt och mysig . ALLTID! 💜💜💜
 
Hoppas ni har haft lika bra helg som mig. Trots dåligt väder, jobb och lite tid med familjen så har vi haft ljusglimtar.
 
Nu sägeer ja godnatt 

Nytt extrajobb

From 5e Oktober börjar jag på schema i hemtjänsten. Tror de är 80-90℅ ca eller något sånt. UTÖVER det ska jah börja jobba hos kusinerna om jag får ett bra schema. Kan vara skönt med lite extra pengar utöveer. Allt är välkommet nu innan jul och fram tills bröllopet. Jösses vad dyrt allt ska vara :( får jag hoppas att mamma/morbror är hemma när jag jobbar så kan barnen va där istället för långa/många dagar på dagis. Pappan har även pappaledigt from 10/12 tills efter nyår. SKÖNT! 💜
 
Och påtal om bröllop. Lokal verkar vara helt omöjligt, arnäs där vi vill vara (trorjag)!! Kostar 4000:- för en helg för bara lokalen. Är det värt tycker ni eller inte? Är ju lixom mat, dekorationer, blommor, klänningar, kläder, skor, ringar, presenter, fotograf, naglar, smink/uppsättning osv osv UTÖVER det. Och jag vill ju lägga ganska mycket pengar på ringarna. Och även kanske byta ut förlovnigsringarna med. Iallafall min. Känns som man kommer bli helt ruinerad. Och ja det är once in a lifetime förhoppningsvis om jag vill bestämma. Men man har även en hel familj att föda och försörja med.
Och älskling och jag har lite delade åsikter om bröllopet. 
Han vill ha det stort och pampigt medans jag vill ha lite mindre med de allra närmaste. Hur löser man???! 
Blir knäpp på allt snart ;(
 
Klänning försöker jag hitta med. Mycket lättare till tärnorna. Men till mig?! Vilken jävla djungel!!! 
Vet inte hur jag vill ha den alls, varenda klänning jag ser är det minst 1fel på. Och jah ska få min sydd så jag kan ju få den precis hur jag vill. Så jag förstår inte det svåra... Men vill ändå ha en 'mall' att gå efter.
 
Har ni några tips vart man hittar fina klänningar?
 

När dina steg har tystnat, finns ändå ekor kvar. När dina ögon slocknat, vi alla minnen har. Vi spar dem i vårt hjärta, tar fram dem då och då, så kommer du för alltid att vara här ändå.
Vila i frid Baraa ❤