Fiske

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår eftermiddag tog Erik med sig de stora + Benjamins kompis och fiskade. 
Benjamin lyckades få upp en liten rackare och ingen va såklart nöjdare än han 😅 
tror det kommer att bli en höjdar fiskare av honom minsann. 

(null)

(null)

Klockan 14 idag hoppade jag på jobbhelg. Går av klockan 16 på söndag. Blir långhelg på jobbet och på lördag är jag ledig endast 2 timmar. 

Erik tog med sig alla barn idag + en kompis till Celine och åkte till Monna å red. Tjejerna älskar det och är helt säker på att det kommer bli en hästtjej av Inez med ♥️

JAG KOM IN!

Jag blev antagen att plugga 50% och jobba 50% med heltidslön. Fyfan vad jag är bra! 
Så from augusti fram tills Juni -2023 kommer jag plugga till demensspecialiserad undersköterska. SPÄNNANDE! 

Och de bästa av allt. Barnen slipper långa dagar på skolan, fritds å förskolan. De slipper fritids helt och hållet och Inez behöver endast bara gå 15h max. Vilket kan va skönt och nödvändigt OM jag behöver plugga. Annars får hon såklart välja själv om hon vill gå eller inte. Tänk vilken frihet å lugn start i livet. Tack somfan för jag gett oss denna möjlighet. Tack som fan för Eriks jobb som gör att det varit möjligt. 

Jag ser fram emot hösten. Att börja plugga. Gå ner 10% då jag nu idag jobbar 60%. Jag ser fram emot att köpa mig min egna bärbara dator till pluggandet och sitta å plugga på kvällarna när Erik jobbar och barnen lagt sig. Det blir en bra höst detta. 

Men först vill jag ha en fin härlig sommar ☀️☀️

godkända

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår hade vi det sista mötet med familjekonsulenterna ifrån bergslagsgårdar. Vi har nötat å pratat i timmar under säkert 4 stycken möten. Vi har pratat om oss själva ifrån barnsben tills nu, vi har pratat om miljö, omvårdnad, ekonomi,  värderingar, nätverk, familj, fritid, jobb, skola och allt mellan himmel och jord. Vi avslutade mötet med att vi blev godkända som familjehem. 

Om 2 veckor kommer en av familjekonsulenterna hit med hela utredningen så vi får läsa igenom den och ’godkänna’ så den stämmer. 

Tänk vilket jädra team vi är. Tänk att vi genomgått detta och ÄNTLIGEN blev en av mina drömmar uppfyllda. Jag hoppas för allt i världen att vi får rädda ett barn och ge hen den trygghet, kärlek och en fin uppväxt som alla barn behöver och ska ha. 
Att vi får göra något betydelsefullt för någon annan är väl bland det finaste som man kan göra ♥️

sommarbarn ♥️

(null)

(null)

(null)

(null)

Tänk om man kunde få stanna tiden. 
Andas in värmen, sommaren, doften. 
Att sitta med benen dinglandes ner i vattnet och se barnen leka och härja i vattnet. Skratta av glädje. 
Få vara lediga och vila upp sig inför ett nytt läsår i skolan och all den press som barnen nu ställs inför i skolan. 

Tänk att vi får vara lediga tillsammans. 
Att pappan i huset är sjukskriven med oss denna sommar och får ta del av våra dagar. 

Tänk att jag faktiskt valt att jobba hela sommaren istället för semester. (Jobbar bara ca 12 dagar i månaden så tycker jag är ledig tillräckligt) 

Tänk vad fint det är att ta dagarna som dom kommer igentligen. Att inte planera så mycket igentligen. 
Saker och ting har ju faktiskt en förmåga att bli ganska så bra ändå. 

Det är värt att faktiskt våga leva här och nu. Att inte planera allt in i minsta detalj. Det är faktiskt ganska så skönt att vakna på morgonen och inte känna en stress inför någonting. ☀️ 

Välkommen sommarlov ☀️☀️

(null)

(null)

(null)


mysdag

Idag tog jag med mig mina stora och vi åkte och handlade i karlstad. 
De tog med sig egna pengar och de handlade både kläder, keps, fotbollshandskar, fotboll, väska, plånbok, örhängen, duschgrejer, snoddar och gud vet allt. 

Vi käkade mat och var in på godisaffären och köpte godis för flera hundra innan vi avslutade med en veckohandling på willys. 

En supermysig dag med mina stora. Välbehövlig egentid med dem ♥️ 

(null)

(null)

(null)


Antagen

Jag har blivit antagen till, inte bara en utan 2!!! utbildningar i höst! 

Barnspecialiserad undersköterska - varit drömmen sen flera år!!! 

Demensspecialiserad undersköterska. 

Jag är igentligen dum som inte tackar ja till barnspecialiserad undersköterska med engång. Men hjärnan går på högvarv och jag försöker tänka logiskt. 

Barnspecialiserad us är på heltidsstudier på 1 år. Vilket kan vara fruktansvärt tufft. + att det är 10 veckors LIA med. (LIA= Lärande i arbete. / praktik) 

Kan också bli svårt med tanke på att Erik jobbar borta och det är säkert dag,kväll och natt. Men vemvet. Det kanske går att ordna? 

Det svåraste tror jag även skulle vara att lägga sina egna känslor åt sidan. Då det är praktik på NEO, barn intensiven eller förlossningen tillexempel. Och som alla vet så kan det finnas svårt sjuka barn och det slutar inte alltid bra. 
Skulle jag kunna klara av det? Just nu känner jag mig inte så stark psykiskt. Men det är verkligen mitt drömyrke. Någon gång. 

Demenspecialiserad uska sökte jag igen när jag fick höra att man kan få plugga 50 och arbeta 50 för en heltidslön. Perfekt! Jag som vill kombinera jobb och plugg. + att få bredare kunskap och stärka mig i min yrkesroll. Speciellt om jag en dag kommer att få gå in på ett boende och arbetar igen. Jag vill hela tiden utveckla mig och bli bättre på det jag gör. För jag älskar verkligen mitt jobb inom äldrevården. 

Det bästa vore att plugga demensspecialiserad us (som jag förövrigt tackade ja till medengång) Då barnen är små än, de behövs ingen fritids till de stora, Inez kommer ev. gå 15 timmar i 2 års tid på förskolan. Om ens det. Jag slipper pendla till Karlstad under praktik på csk och nätträffarna som är på universitetet. 

När man skriver ner det så är allt lättare. 
Endag ska jag bli barnspecialiserad us och jobba på csk med svårt sjuka barn. Alt. Förlossningen. Men jag måste bli tryggare å säkrare på mig själv först och lära mig hantera känslor först. + att våra barn behöver nog växa upp mer först så de kan bli såpass stora till att slippa fritids på mornar å eftermiddagar. 

För visst kan man bli 2 saker i livet. Eller mer. Varför bara nöja sig med ensak? 

(null)

(null)


Benjamin

(null)

Som Benjamin längtat å väntat på att få åka cross. 
Förra helgen åkte Erik å Benjamin iväg till Kils crossbana å körde. Han hade ’kraschat’ men vågade sig upp igen. 

Nu vill han såklart ha en egen cross mer än någonsin. 💙 

nöjd tjej

(null)

(null)

(null)

Som denna onge väntat tappert med atr få denna polisbil ♥️ 
Å när mamman i huset är på jobbet passar pappan såklart på att ta med alla barn till LEKIA i karlstad å köper denna. 
Vi må ha världens nöjdaste tjej ♥️

När dina steg har tystnat, finns ändå ekor kvar. När dina ögon slocknat, vi alla minnen har. Vi spar dem i vårt hjärta, tar fram dem då och då, så kommer du för alltid att vara här ändå.
Vila i frid Baraa ❤