planritning

(null)
 
Den riktiga planritningen 

del 2

Det är glest emellan inläggen men det får gå. 
 
(null)
 
(null)
 

Vi pratade med en man inne hos grannen och han berättade vad som skulle hända härefter och hur det kommer se ut för oss framöver. Vi visste ju att huset var totalförstört. Eller vi försökte iallafall förstå det. 
 
Hur kan man ena stunden ha ett helt hus att bo i för att nästa stund inte ha något alls? Varenda grej var förstörd. 
 
Under tiden vi satt där ringde det upp någon och erbjöd oss att redan åka och titta på ett tomt hus som vi ev skulle kunna hyra om vi ville. 
Det var så mycket tankar som snurrade. Så mycket som sades. Nästan allt är glömt. 

Jag minns att innan vi skulle åka och kolla på huset så gick vi tillbaka till vårat hus där brandmännen fortfarande jobbade med släckningsarbetet. Jenny följde med och tittade på huset och även han som pratat med oss inne hos grannen, minns inte vad han var eller vad han ens hette.
Huset var super mysigt och fint och låg bra och centralt men vi hade lite is i magen då det endast var 2 sovrum. 

Efter visningen gick jag upp till jobbet och hämtade min bil och mina grejer. Erik åkte till stationen för att gå igenom med sina kollegor om vad som hade hänt och om han behövde ventilera sig och prata med någon. Jag mötte på några kollegor på jobbet och grät en skvätt har jag för mig. Minnet ifrån den här dagen är som en dimma, jag skulle vilja försöka memorera allt samtidigt som jag vill glömma dagen. 

Jag minns att Erik skickade att brandstationen samlade ihop grejer till oss. Det var fulla bord. De som jobbar på deje brandstation är tamejfan värda allt och lite till. Vilka stjärnor. Det var en självklarhet för dom. Jag önskar att jag/vi någon dag får återgälda dem på något sätt. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
Tomas Persson som slängde sig iväg på eftermiddagen på annandagen samma dag som det brann för att köpa oss underkläder och strumpor till hela familjen så vi skulle klara oss de närmaste 14 dagarna. Jag fick inte säga nej. Det var inte på tal. Han bara gjorde det. Vilken människa.
 
Jenny som kom med paket till våra barn på kvällen och kom och pratade med oss hos mamma som vi skulle bo de närmsta 2-3 dagarna.  Kommer aldrig någonsin kunna tacka dig Jenny för du fanns där och omfamnade oss alla. 

Det var folk som samlade till oss överallt, folk vi inte kände. Fast vi inte ens bett om det.
Det kom saker nästan hela tiden ifrån våra närmaste men också ifrån många vi inte alls kände.
Aldrig någonsin trodde jag i min vildaste fantasi att det fanns så mycket fina människor. 

Veckan som kom var det prat med försäkringsbolaget som ringde redan samma dag. 
Det var möten med folksam, peab och probaco. Herrejävlar vilken bra tur vi haft med allt.
Vilka fantastiska människor vi haft/har omkring oss som vi kommer jobba med. 
Vi kunde ärligt inte fått bättre människor att ha att göra med. 

Just nu i skrivandes stund har jag en sån sjuklig hemlängtan. Jag vill bara hem till rådjursvägen 18.

Vi fick turen att få nycklar till ett hus på örnvägen redan den 1/1. Ett stort hus på 165kvm så alla får plats. Om någon månad ska vi hyra ett stort hus på lillgatan som blir nyrenoverat som vi får bo i tills vårat hus är klart. Även där får alla plats gott och väl och vi har en lekpark brevid oss och gångavstånd till min farmor. Det blir nog ändå en fin tid framöver, även en spännande tid. 
 
Rådjursvägen är tomt. Bara reglar och stommen kvar. 1-2 ytterväggar ska rivas. Samt 2 golv som det var asbens i.
 
Vi har även skickat in planritningen som vi vill ha och våra önskningar kring huset. Vi ska även alldeles snart börja planera kök/badrum och tvättstuga. 
Herregud! Det händer verkligen något nu. 
Det BLIR bra. När allt är klart. Då kommer vi hem igen.
Pasi trodde att vi ev kanske till och med kommer in innan jul. Jag hoppas. Vilken fin julklapp isåfall.

 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi kommer få ett helt nytt hus. Allt nytt. Ifrån golv till tak. Det kommer bli skit häftig resa. Även om det är det värsta jag varit med om och jag fortfarande slåss med tankar och ångest och allt däremellan kring det som hänt. Det är och var en ren mardröm. Jag vill aldrig vara med om detta igen. Och jag önskar ingen alls ska få vara med om det heller.
Men det har lärt mig att aldrig ta saker och ting för givet. Älska det man har, nöj dig. Jag tror även barnen har lärt sig en hel del på denna resa. Bara det att slängas mellan flera olika hem på några dagar. 

Först hos mamma/mormor några dagar, sen hos farbror Emil i 2 dagar. Sedan att vi fick flytta till örnvägen. Barnen har varit fantastiska. Hela vägen. Vi har pratat, skrattat, gråtit massor. Och det kommer vi nog göra många gånger till framöver och länge. 

Trots allt är jag tacksam. Tacksam för att jag och vi har världens finaste människor som ställt upp för oss till 110% med grejer, med att visa de finns där. Med att erbjuda oss att vi får bo hos dem. Stort som smått.. Alla är ni underbara och vi är evigt evigt tacksamma. 

Senaste inläggen

När dina steg har tystnat, finns ändå ekor kvar. När dina ögon slocknat, vi alla minnen har. Vi spar dem i vårt hjärta, tar fram dem då och då, så kommer du för alltid att vara här ändå.
Vila i frid Baraa ❤