Alltid barnen först.

Tidigt på måndag morgon vaknade Inez och frågade : Ska jag till förskolan imorgon.
När jag svarade att hon inte behövde det så somnade hon snabbt om.
Vårt lilla barn har varit så orolig över att hon ska till förskolan så de är det första hon tänker på när hon vaknar, och ibland det sista.
 
Jag har haft sån ångest över hennes tid för förskolan så det har känts som om jag ska gå i sönder varje gång de få gångerna hon varit där. Vissa gånger har gått bra, andra inte. 

Jag pratade med min farbrors fru i går i telefon närmare en halvtimme och hon bekräftade precis allt jag kände och hon bad oss följa vårat hjärta.
För vart skulle jag och Erik igentligen vilja va om vi fick bestämma?
Jo hemma såklart. Varför ska inte Inez då få bestämma det om det finns
möjlighet?

Alla barn är inte förskolebarn. Vissa barn behöver längre tid på sig. Vissa barn ÄR blyga. Och då är inte mer tid på förskolan det bästa alternativet. Då ska de va hemma vid deras trygga punkt. Det finns ju vuxna med som är blyga och inte tar för sig i ett stort rum. Barn ska inte behöva gå på förskolan om det inte finns behov för det bara för normen säger så. Vad spelar det för roll om barnen lär sig göra en triangel tex vid 5 års ålder eller 8 års ålder. ALLA barn är olika, ALLA barn utvecklas OLIKA, inget barn är den andra lik. 

Är det rätt att man ska sätta barn i förskolan bara för att?  Bara för att kanske stressa fram ett beteende hos ett barn som igentligen inte finns. För att vuxna tycker att barn inte får va blyga. VARFÖR ska barn igentligen tvingas va med andra barn/vuxna om barnet inte självt vill? 

Vi avslutade därför igår Inez förskoleplats. Ingen mera ångest inför det. Inez ska aldrig mer behöva gå dit. Lugnet har infunnit sig. Vi har gjort rätt. Oavsett vad andra tycker så är det jag och Erik som alltid vet vad som är rätt för våra barn. Andra för tycka och tänka vad de vill. Men det är vi som fostrar våra barn och vi kommer alltid sätta dem i första rummet. Alltid. 

September

(null)

Den 20/9 firade vi in att gammelfarmor fyllde år. Celine passade på att ta snap kort med gfarmor🤪. 

(null)

Den 21/9 åkte jag och Inez till csk och kollade hennes ögon. Hon såg superduper bra och behövde inga droppar i ögonen. 

(null)

(null)

(null)

Tanhäst å gosebarn ♥️

(null)

(null)

(null)

Den 22/9 var det äntligen Celines tur att bli sjungen för och firad. Vi firade in hennes 9års dag ♥️ Tänk att hon numer är 9år. Går sista året på mellanstadiet och hennes humör svänger snabbare än vinden. Men de är häftigt att just du kom till oss för 9års sedan. Vi älskar dig gumman ♥️ 

Senaste inläggen

När dina steg har tystnat, finns ändå ekor kvar. När dina ögon slocknat, vi alla minnen har. Vi spar dem i vårt hjärta, tar fram dem då och då, så kommer du för alltid att vara här ändå.
Vila i frid Baraa ❤