Ingen självklarhet

 
Nu är första advent till ända och ännu en arbetshelg över. Nu är vi lediga imorgon innan vi kör tis-fredag igen. Ska mysa all min tid imorgon med barnen. För i veckan tänkte jag få tid över till att åka och träffa Baraa om hon orkar med det efter jag slutat jobba. 
 
Så vet ni vad? Ta aldrig förgivet att ni har någon hos er föralltid. För det har ni inte, "alla ska vi den vägen vandra, vissa tiidigare, vissa senare." så vad ni än gör. Älska lite mera, njuut mera, visa mer kärlek, ömhet, respekt, lyssna mer. Va en bra vän, kollega, partner, familjemedlem osvosv. Livet är alldeles för kort. Det finns inga självklarheter i livet. Vi har här och nu. Tänk på det.
 
 
Och med det tackar jag för en helt fantastisk helg trots allt jävla elände.
 

Jag är inte redo

 
Ett av de finaste korten som någonsin tagits. Ett av Celine's första leenden gav hon till Baraa. Fina älskade Baraa.
 
Var och skulle hälsa på henne idag med Siss'h, kanske för sista gången. Hon vilade och sov. Så fick aldrig chansen att träffa henne. Kramade Maria och hennes syster. På så vis kände jag hennes närvaro.
Men hade velat krama henne, torkat hennes tårar och pussat hennes kind. Försökt lindra smärtan på något vis. Så sjukligt orättvis värld vi lever i .
 
En av de FÅ människorna som har det renaste hjärtat drabbas av cancer och har fått året ut att leva. Max. Vart är rättvisan i det? Kan någon säga det? Känt henne sen 3dje klass. Och ni ska veta, hon är en av de FÅ som jah verkligen kan vara mig själv med. Säga det jah tycker tänker och hur jag mådde. Hon läste mig som en öppen bok. Hon fick mig att skratta med ska ni veta, hennes helt sinnessjuka humor. Fan gumman. Om jag ändå kunde blåsa bort allt. 
 
Du skulle göra min möhippa till den bästa fastän jah sa att jag ej ville ha någon skulle du ge mig de. Nu vill jag verkligen inte ha någon. Ingen alls. 
 
Du hade sagt igår att du alltid kommer vara med oss, även om vi inte ser dig kommer du det. Och vet du? Jag saknar dig redan. Även om du ej har lämnat jordelivet än. 
 
Ju mer jag längtar till jul nu destå närmare känns de som din tid är över. Fan vad jag vill stanna allt. Föraalltid. 
 
Hur ska man förklara? När man snart förlorar en vän? 
Hur förklarar man de, jag har redan förlorat min svärfar i cancer för snart 3årsen . Jag är inte redo igen. 
 
Jag är inte redo.

Går i sönder

Hur sätter man orden på känslorna när det känns som om man går i sönder bit för bit.
 
Tur jag har min älskade familj.
 
 
 

My all

 
Klockan ska ställas tidigt och ännu en ny jobbarä helg väntas. 7-16 imorgon. Så avundsjuk på stora hjärtat som får vara hemma med de små 💜 
 
Varit sån mysig dag idag. Lek ute, städat ihop här hemma och blivit klar med hallen. Nu ska det bara upp lite grann på väggarna. Bytt gardiner i köket och fram med lite stakar och stjärnor. Härjat och busat. En sån mysig dag, så nu är jag laddad inför jobb imorgon. 
Tror jag. 
 

Så rörd!

Vilken mysig dag vi haft här hemma. All ledit tid värderas så otroligt mycket. Så himla skönt och mysigt att rå om barnen alldeles själv. Även om de är jätte skönt när älskling är hemma så är det allt mysigt att vara den enda de tyr sig åt. 💜
 
Vi har åkt en massa pulka, Benjamin har hjälpt mig måla i hallen, lagat mat, lekt på hans rum, städat och pysslat, badat och allt som hör dagen till. 
Imorgon är det jobb 13,30-22 . Och mitt första aptmöte som fastanställd börjar jag med innan kvällspasset. Spännande!  Har inte riktift förstått att jag är fastanställd/tillsvidaranställd!!! Jag kommer få in en månadslön varje månad, lägger mitt eget schema. Behöver aldrig mer (förhoppningsvis) jaga dagar för att få pengar. Jag är nu som vilken svensson morsa som helst. 
 
Känns underbart att kunna vara med och bidra. Äntligen! Får tacka min underbara sambo som låtit mig slita och jobba som en toka för att förstjäna detta. Det lönade sig ju trots allt i slutändan :) 
 
 
Han är så duktig våran lilla gosse 💜 vill hjälpa till hela tiden. (Oftast) ;) han gör mig så stolt! Här omdagen bad jag honom städa sitt rum för jag skulle dammsuga. Och jag väntade nere så länge. När han var klar ropade han stolt och bad mig komma upp. INTE en enda leksak på golvet, han hade plockat bort varje pryl och ställt till rätt . Blev alldeles rörd av lycka och stolthet 💜 
 
 
 
Innan de bakade vi oxå :) 
 
 
Ikväll är vi i stort set färdiga med hallens ena del. Bara andra delen kvar. Får se hur mycket älskling hinner imorgon. Men vilken skillnad det blir ska ni veta! Kommer blii sååå snyggt!! Längtar tills de är färdigt. :) 

Mysig helg 💜

Åh, vilken bra helg. Middag hos Anita B, en till kaninbebis har flyttat in, åkt en massa pulka, myst, städat, Erik och Celine möblerade Benjamins rum under tiden vi badade ikväll, målat linneskåpet, köpt färg till hallen som ska börja målas i veckan. Kommer bli HUUUUR bra som helst när det är klart. Caaaan't waaait :D kommer bli en sån sjukt stor förändring :) 
 
 
Ett snabb inlägg blev. Ville bars uppdatera er om våran mysiga helg. Nu är C bättre i magen och dagis väntar till veckan efter 2,5 VAB dagar. Nåde om dagis ringer. Men först tar vi oss en ledig måndag med full med mys 💜 . 

Bra till slut

 
Fy rackarns vad jag älskar er! Vet inte vad jag skulle ta mig till utan er!
 
Nu ska jag alldeles strax sova, klockan ska ställas på 5;40 imorgon bitti. Idag fick jag vaba då C haft diarreer sen i söndags. Pratade med BVC och kom fram till att det är förstoppning förhoppningsvis då hon är kry, ingen feber, äter å dricker som vanligt å ingen av oss eller folket i vår närhet som vi varit med har fått magsjuka. Så det kan vi utesluta. Nu ska vi bara försöka få den lilla magen i balans.
Bytte ut vällingen mot majsvälling, så hoppas att det ska göra någon förändring och att hon blir hårdare i magen.
Men imorgon är de dags för jobb och dagis igen. Benjamin längtar som en tok till dagis och tjatat om dagis sen han gick på ledigt för en vecka sen. Känns så bra att han trivs 💜
 
Annars rullar väl allt på. Tankarna går på högvarv kring bröllopet å jag vet varken in eller ut. Tror vi gifter oss å rymmer iväg sen ;) . ett jävla pussel alltihop känns de som.  Nåväl. Blir nog bra tillslut.
 
Natti på er.

Julklappar

 
Ni är allt jag någonsin önskat, 💞 
Det händer så otroligt mycket hela tiden med barnen nu tror jag. De måste vara inne i någon dunderutvecklingsfas eller något?! 
 
Celine visar nu klart och tydligt vad hon vill och inte vill. Skakar på huvut å låter näe när hon inte vill något.
Hon förstår även när man säger åt henne att man ska byta blöja, då går hon och hämtar en blöja å säger tata. 
Samma som när jag hämtade på dagis i eftermiddag så hämtade hon mina skor när hon var färdig klädd och jag hjälpte Benjamin. - Tata. Å gav mig dom. Hon ska gå hela tiden. Stenar och allt som ligger på backen är spännande. Hon upptäcker saker hela tiden. 
 
Och Benjamin, min älskade kloka unge. Ikväll hjälpte han mig med maten. (Som i vanlig ordning) . Så gjorde han något så jag frågade om det gick bra. Ja mamma, de gick bra. De är lugnt, de fixar sig. Höll på å dö va go han är! Samma för jag brände mig, gick han å hämtade ett blött papper och la på mina fingrar där jah brände mig. Nu det går bra mammma. Han är så kopiöst smölig så jag finner inga ord 💞 Han börjar även forma orden ordentligt å bättre, markerar R och T som när han säger Tindra. Innan va de mer 'lilla' . och han märker själv när han blir bättre på något, för ack så stolt han blir!! 
 
När kan man stanna tiden?! Benjamin fyller 4!!!!!!ÅR om 5månader. 4!!!ÅR!!! Min lilla söta pojke. När blev du så stor? 
 
Och Celine. Var inte du bebis nyss? Jag har glömt bort hur det var att stanna opp å njuta av tiden. 
 
Allt springer iväg nu och jag vet tametusan inte vart tiden tar vägen, PÅ RIKTIGT! 
 
 
 
 
 
 
De två korten längst ner har dagis hängt upp, se vad smölig hon ser ut. Och idag ifrån dagis gick vi värklädda nästan!! Kan ni förstå att det är 11e november och ett sånt fint och härligt väder ute?? Vi njöt massor ute efter dagis. Man får passa på. 
 
I helgen beställde vi iallafall färdigt julklappar till Celine. Benjamin fick sig även en julklapp med. Kommer köpa resten inne i Karlstad. Är helt tom på ideer till honom. Blir nog lite småplock av alltiallo kan jag tänka mig. 
 
Hur mycket julklappar köper ni till barnen och vad är rimligt? C kommer få 2 stora utav oss. Medans Benjamin kommer få flera små paket. 
 
Hur fördelar ni när barnen har syskon? 

Som en familj

Igår efter jobbet åkte vi till Sofie och Robin i Nybacka när de passade ett hus. Robins farbror som bor där har en härrans massa höns, en sisådär 70stycken (!!!) och en massa kycklingar. KAN NI GISSA HUR GLAD BENJAMIN VA? 
Även Celine som tultade omkring där inne i ladugården bland alla höns och tuppar.
 
 
 
 
 
På eftermiddagen åkte jag och Sofie in till molkom och hämtade pizza som vi åt innan kvällen avslutades med hjullastaråkning. Var nog en av de bättre kvällarna för våran lilla fis 💜
 
 
Natten som var va dock en av de värsta för mig :( !!! Ätit skräpmat 3dagar på raken. Och jag lär mig aldrig att jag är överkänslig mot allt som har med fett å göra å snabbmat å onyttigheter. Inatt satte de sina spår. Sprang fram å tillbaka på toan i stort set hela natten. Och däremellan när jag inte gjorde det var C vaken. Så 0 i sömn nästan. Ni kan ju gissa er vilken zombie jah varit idag? Fick mig iaf 1,5 timmes sömn .
 
 
Sådär såg magen ut på mig inatt iallafall. Ser ut som om jag vore ruskit gravid!!!! Herrejösses vilket elände skräpmat å onyttigheter kan ställa till med. Vilket jävla gift de är igentligen?! 
 
Å här hemma är det känslor på prov må ni tro. Benjamin och C bråkar som aldrig förr. Eller Benjamin skriker så fort C kommer i närhetrn å helst ska han inte se henne alls. Han testar hela tiden å vill göra sånt han/vi ej kan göra. Han testar tålamod som ej funnits i dag och jag har känt mig rent utsagt som världens sämsta idag som inte haft de tålamodet man kanske borde. Ååh. :( lilla barn. Om du bara visste vad du gör oss gråhåriga ibland. MEN fan vad vi älskar dig, hela tiden. Jämt 💜 
 
Men allt blir så jobbigt och för mycket ibland, barnskrik, bråk, gråt, gnäll, tjat mm mm. Sånt hör väl till småbarnstiden. Men fan vad det sätter oss föräldrar på prov. 
 
MEN jag vill stå där om 20 år och se tillbaka på småbarnstiden med Erik och säga VI KLARADE DET! Fan vilket team vi är. Även om de inte känns så. Ibland känns de som vi motarbetar varann totalt. Som om vi säger emot varann hela tiden å varken lyssnar eller gör som den andre vill. Men hursom. Så får vi nästa dag att funka. Och jag älskar karln så jag blir galen. Och jag ser mig inte utan han i framtiden. Hursomhelst så uppfostrar vi 2 helt underbara barn till att växa sig till egna individer. VI gör det. OCH även om de inte alltid känns så så gör vi ett toppen jobb, och vi gör det TILLSAMMANS. Som en familj. 💜
 
 

4:e November

Välkommen 4de November.Vi är inne i en av de tråkigaste månaderna under årets gång. Så himla lång tycker jag och all väntan på att få ta fram julen är så tråkig. Men snart så snaart. 
 
Och det var jätte längesedan jag skrev, men alla dagar faller in i varandra. Jag/vi jobbar och sedan hem och göra alla sysslor som finns här hemma och umgås med barnen och med varandra. 
Den 16de börjar jag på min fastanställda schema, första gången som fastanställd!! Eller tillsvidareanställld det såfint ska hetanu. Iallafall så känns det fantastiskt att jag har ett FAST jobb att gå till och rullande inkomst. 
Har jag sagt att det är häärligt? ;)
 
I söndags när jag pratade med älskling i telefonen så var de ute i skogen. Då hade Benjamins mardröm blivit sann.. NÅGON/NÅGRA hade tagit hans älskade raggarbil. Och det har varit tårar, funderingar och en massa frågor som vi här hemma skulle svara på, ; Vem tog min raggarbil? , Vilken pojke var det? Du måste hitta dem mamma, jag vill ha tillbaka min raggarbil mamma, du måste skrika släpp bilen till pojkarna. Så många frågor ifrån en liten pojke. Så ont i hjärtat var det att behöva förklara att det finns "dumma pojkar som gör dumma saker mot andra" . 
 
MEN den är ÅTERFUNNEN äntligen, och HÄR HEMMA!!! Så många timmars letande av hela familjen här hemma + flera anhöriga. OCH hur många delningar som helst på faceboook så är den äntligen HEMMA!!! .. om Ni bara visste vilken lycka. Världens bästa mamma kom med den. 
 
Och idag går jag på min 2a ledighets dag. Njuter varenda minut. TILL FULLO! Igår bakades det bullar med Benjamin under tiden Celine sov. Och vad hemtrevligt det luktar med nybakade kanelbullar. Helt ljuvligt. 
 
Nu står potatisen på kokning här hemma så efter vi intagit lunchen ska vi åka upp till affären och inhandla lite glass och fira med mormor att raggarbilen är hemma och välbehållen. Det är materiell lycka. På riktigt! 
 
Det närmar sig även ett nytt år med stormsteg! STORMsteg verkligen och till våren gifter vi oss ju?! . Inte ens köpt ringar och klänningen är inte ens påbörjad eller ens påtänkt. Vet UNGEFÄR hur jag vill ha den men inte helt 100. Tänkte vi skulle börja det nya året sedan med att utse och kika efter ringar, det skulle ju vara världens bästa start på det nya året. Tänk om 5½månader är vi gifta. Känns helt overkligt.
 
Kanske även dags att börja skissa på inbjudningskorten? Vi är ganska eniga om vilka vi ska bjuda. Och hur vi vill ha upplägget, helst skulle jag bara vilja ha en lugn middag här hemma med de allra närmaste och sedan sticka iväg till något mysigt hotell och övernatta. Och strunta i allt med "fest" att göra. Bara åka och koppla av och mysa som GIFTA. Men älskling är nog inte helt med på de noterna, så får väl kompromissa och mötas halvvägs på något vis :) Har ni några tips? 
 
Ska försöka bättra mig och skriva mera, men kvällarna går åt att njuta här hemma och dagarna fullsmäckade. Hoppas ni har överssende och står ut . Ibland kommer det flera inlägg under en och samma dag kanske och ibland går det längre emallan. 
 
Ha en bra dag 
 

När dina steg har tystnat, finns ändå ekor kvar. När dina ögon slocknat, vi alla minnen har. Vi spar dem i vårt hjärta, tar fram dem då och då, så kommer du för alltid att vara här ändå.
Vila i frid Baraa ❤