10 år sedan

Idag är det 10 årsedan som svärfar somnade in på självaste långfredagen. Det är konstigt hur allting bara fortsätter dag efter dag efter dag. För 10 årsedan sken solen men det var en fruktansvärt tung dag. 
Jag minns smset som Erik fick av Ulla tidigt på morgonen att nu har pappa somnat in. Hur han drog en lång suck och sen var det inget mer. Allting stod som still. Fast samtidigt som allting fortsatte som förut utanför den bubblan som vi då levde i. 
Det var en hemskt jobbig tid både innan, under och efter han fick sjukdomsbeskedet och under tiden alla satt och vakade vid hans sida. Det är fel att man ska behöva förlora en make, pappa, morfar, farfar och svärfar i en sjukdom. Vi saknar dig hela tiden Torbjörn. Idag tänker vi på dig lite extra. 
Livet kommer aldrig bli sig likt som det var när du fanns här på jordelivet. Men vi minns och vi pratar om dig till barnen. På så sätt lär de känna dig precis såsom om du hade varit här. Men fasen vad vi önskar att du vore här. 

Magsjuka!

Och så var det Celines tur. Celine kräktes igår så magsjukan här hemma fortsätter.
Benjamin var även hemma ifrån skolan igår för första gången under årskurs 4. Han tyckte att det kändes konstigt i halsen. (När han sagt så innan har det alltid börjat med magsjuka och han kräkts) Men han sov hela förmiddagen och låg hela dagen. Drack endast dricka och smoothie. Men det blev ingen kräka hos han. Men han låg på 38 i temp så något har han ju i kroppen som spökar. 
Slänger snart in oss alla i karantän under en tid så kanske vi slipper bacilluskerna sedan. 
 
Så min morgon började med att storstäda och duscha hela badrummet på övervåningen med klorin. Ska även ta resten av övervåningen och huset sedan under dagen. Stallet och sjukhusbesök väntas också. Inte undra på att man är lite sliten när man lägger sig på kvällen. Jag tvärslocknade strax efter 21 igår och vaknade vi 21.30 av att C mådde dåligt och sedan somna jag om och vaknade 22 av att hon kräktes nudlar över sovrummet och hallen och sedan i toan. Magsjuka är bland det värsta jag vet. Även om det går snabbt över så har jag kräkfobi.

(null)
 
(null)
 
(null)


Ni ANAR inte vad jag längtar tills vi får nycklarna i handen och låser upp dörren för första gången.
När vi hör barnen springa upp och ner för trappen. När vi kliver in och andas in VÅRAT hem.
Snart... Snart är vi hemma. 
Äntligen.

En helg i örebro

Helgen i örebro blev av för både mig och maken. Helt fantastiskt kul var det. Och givande såklart!
Extra tack till Josse och Fredrik som gjorde helgen lite extra roligt. Ser redan fram emot nästa gång i oktober!
Och alla andra människor som vi träffade, fasen så kul! VILKA fantastiska människor vi har runt om oss som sitter i samma båt. Så himla kul hade jag i helgen. 

Barnen har också haft det superbra på hemma plan.
Brorsan kom till oss vid 6 på lördag morgon och sov här och var här ända tills söndag kväll. Mamma hade tjejerna hos sig och dom sov över. Inez för första gången och även Celine var hur duktig som helst och klarade av att sova kvar. Trodde aldrig det skulle gå, men det gjorde det! Vilka duktiga tjejer vi har. 

Det var sån tankeställare med denna utbildning. Även om man vet att det är så otroligt många barn som far illa hemma så blir det ändå så påtagligt vid sånna här tillfällen. Och det är så fel och så skevt att föräldrarna ALLTID har tillgång till sina barn på ett eller annat sätt. Men om det skulle vara barnen som vill ha sina barn och inte föräldrarna vill veta av sina barn så behöver inte föräldrarna ta hand om sina barn. 
Vart någonstans blev det viktigare att tillgodose förälrarnas vilja än barnens?
När blev föräldrarnas röst högre än barnens? 
Barnen i centrum i all välmening. Men fan vilken dubbelmoral och vad mycket skit barnen ska behöva genomgå tack vare dåligt föräldraskap.
 
Vi kollade på filmer som var så sjukt gripande som jag även vill att ni ska titta på som läser detta. 
Ta er verkligen tiden och gör det och verkligen förstå vad vi familjehem behövs. Även om det är så sjukt påfrestande, det är jobbigt och många gånger kanske också ifrågasättande. Så kan man faktiskt rädda ett liv. Vi gör skillnad. Varje dag. 

Klicka på texten nedan, ta er tiden. Snälla. Vad är era tankar efter dessa filmer?

(46) BortTagen - YouTube

(46) Remember My Story - ReMoved Part 2 - YouTube

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Snaaaart i mål

Snart äntligen är vi i mål!!! Rådjursvägen går framåt och det är SNART färdigt!! .. 
För tillfället så borrar dom in bergvärmen. Trappen är på plats och idag eller senast nästa vecka kommer nya ytterdörren på plats och nästa vecka börjar dom på utsidan med altanen/trädäcket. 
Vi måste även se till att försöka få poolen på plats. 
FÖRSTÅR NI?! OM NÅGRA VECKOR BOR VI PÅ RÅDJURSVÄGEN!!!
Det pirrar av bara tanken. Så idag ska jag och barnen börja packa ner lite smått som vi inte kommer behöva använda förens vi är HEMMA igen. 

(null)


Natt till igår vaknade jag av en kaskadspya i sängen. Lät som en kran sattes på bakom mig. Inez spydde ner sängen och på toaletten engång. Sedan har det inte varit något mera. 
Hon åt som vanligt igår och avföringen har inte varit något avvikande heller. Super konstigt, och ingen har inte heller blivit sjuk.  Får hoppas det bara var något tillfälligt så vi inte ligger allihopa i magsjuka inom kort. 

(null)

(null)

I söndags var vi till Kicki och hämtade sjuuuukt mycket fiskegrejer som Benjamin fick av Krister. 
Nu lääängtar vi även tills våren/sommaren med massa fisketurer i båten. 

(null)

Mina killar ♥️


Imorgon kan det vara försent

(null)

Tänk vad viktigt det är med en familj. Oavsett om det är blodsband eller inte. Vi har ett enda liv så att se till att göra det bästa och finaste utav det är våran skyldighet. Det är bara jag som lever mitt liv så endast jag som kan bestämma hur jag vill leva det. Vad det är som gör mig lycklig
Jag älskar på riktigt mitt liv, omän jag är helt slut på kvällarna så somnar jag lycklig. Och det är tack vare den väg jag valt att gå, tillsammans med min man och vårat liv vi skapat. 
Jag är även evigt tacksam för min pappa och mamma som uppfostrat mig till den jag är idag. Som gett mig den fina och trygga uppväxten och att man fick känna den där familjära kärleken och tryggheten när jag växte upp. Tack vare det är jag den jag är nu idag. 
Varje dag försöker jag göra mitt bästa som mamma och fru. För min familj är prio ett. Alltid. Allt annat kommer efter. 
Jag och vi lever nu. Låt oss göra det bästa av det. 
I morgon kan det vara försent. 

livet livet livet

Jobb helg väntas. Känns fruktansvärt. Även om jag verkligen älskar mitt jobb och alla fantastiska vårdtagare så vill jag inte lämna hemmet en helg för att vara på arbetet. 
Kommit mer och mer till insikt vad jag vill göra med mitt liv och vilken bana jag vill gå sedan. Frågan är bara om man vågar att ta den risken? 
Skulle så gärna vilja vara hemma på heltid med våra barn, min man, djur och våra familjebarn som kommas bo under vårat tak i framtiden för att sedan jobba på mina villkor. Tänk vilken dröm 🫶

Igår skickade jag även in 3dje sista uppgiften för skolan. En redovisning och ett examensarbete kvar nu ’bara’. Känns skönt men ändå skrämmande att vara så nära ett examensarbete som är det största arbetet på hela utbildningen. Längtar så tills att vara färdig. Även om jag redan nu går i tankarna och kollar efter ny utbildning inför hösten för att bredda mina kunskaper till eventuellt annat jobb i framtiden. 

Livet livet livet. Inget är väl som det. 


En ära

(null)

I 2 nätter har vi haft moster/lillasyster hos oss ♥️ 
Vilken ära för mig och såklart Inez att få rå om lilla Majsan ♥️

Övernattning

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tösera ♥️♥️ 

(null)

(null)

Tanten drog på sig en gaffelbandsskada vänster bak för drygt 1 månad sedan. Så har vilat sedan dess. Celine har ju haft turen att kunna rida ändå på finponnysarna i stallet ♥️ Men nu hopps vi att skadan läker ut snabbt och vi får många fina ridturer i vår/sommar och i flera år framöver. ♥️
(null)

(null)

(null)


Just nu så ligger jag mellan 2 tjejer som sover. Har Maja här på övernattning med ♥️ Hur mysigt som helst och haft hela eftermiddagen fullspäckad med bibblan och bamsegympa och hem å svira om med kvällslek och kvällsmat. Dom somnade ikväll inom 5 minuter. 🫶 

(null)

Den 25-26de mars ska ev tjejena sova hos mamma/mormor och Jeppe sover här med killarna och hundarna. Erik och jag ska på utbildning i örebro och vill helst slippa åka fram och tillbaka. 
Får se vad tjejerna tycker om det längre fram. 🤪 Inez är taggad nu och har redan packat det som ska med. Får hoppas att det håller i sig. 

(null)



om och om igen.

(null)

Ett riktigt vårväder idag hade vi. Jag och Inez spenderade över 2 timmar ute på förmiddagen och suppade in Cvitamin och bara andades in vårsolen som nästan stickte i kinderna. Tänk att vi snart är nära den där våren på riktigt. 

Vi har redan börjat odla tomater, gurka, paprika och chilli. Det växer som busen och jag kan verkligen se framför mig hur alla växter tar över våran ingladade altan detta år. 


(null)

(null)

Vi har även fått världens finaste inneboende hos oss under en tid. Inez älskar honom, verkligen Ä L S K A R ♥️ Älskade Rio ♥️ Tänk att djur gör något med oss människor så vi mår bättre i själen.

(null)

(null)

Veckorna springer fram i rasande fart. Vi jobbar om varandra, pluggar. Är i stallet. Barnen har träningar, gympa, körer, after school. Hänger med kompisar. 
Vi föräldrar finns där och skjutsar, hämtar, stöttar med läxor, packar i och ur väskor. Har möten. Tjatar, städar, rastar hundar, lagar mat. Andas. Sover och gör om allt det där igen och igen och igen. Jag längtar efter sommarlov. Andas från aktiviteter, väckarklockan. Inlämningar till skolan. Vakna upp och ha ett blankt papper framför sig. Inga måsten, ingen stress. Bara dricka sitt morgon kaffe och ta dagen precis som den kommer. Om ni visste vad jag längtar till det. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)



Fantastisk kväll

(null)

(null)

I onsdags eftermiddag släppte vi av Inez hos sin mormor och Celine va med kusin Stella och killarna var hemma. Erik och jag tuffade in till Karlstad och åt både förrätt, varmrätt och efterätt på vedugnen. Sedan tog vi en kaffe på espresso house inne i stan innan vi gick vidare över till scala teatern. Jag bokade biljetter till Klas Hallberg i december. En sån otroligt bra eftermiddag och kväll med min stora älskling. Bara han och jag och en fullsatt teater framför en sån sjukt klok man som säger så kloka saker men samtidigt så kan man skratta så tårarna rinner. 

Tack för en fantastisk kväll ♥️

När dina steg har tystnat, finns ändå ekor kvar. När dina ögon slocknat, vi alla minnen har. Vi spar dem i vårt hjärta, tar fram dem då och då, så kommer du för alltid att vara här ändå.
Vila i frid Baraa ❤