SLIME

(null)

(null)

Celine älskar slime. Fråga mig inte vad det roliga är med det. Men hon är nöjd iallafall 😅 
Det där fick hon ifrån pappa/morfar och Annmarie på julafton 👆👆

Svårt att stanna upp

(null)

Läste denna insändare i NWT idag. 
Jag har bestämt mig för att vara hemma läängre med Inez än jag varit med Benjamin och Celine. De började dagis redan vid 1 års ålder. Vilket jag mådde SKIT för. Och det var hemskt att skola in dem. Fy tusan! Det gör jag inte om igen. Så planen är att skola in Inez TIDIGAST våren 2020. Då är hon minst 1,5. Men ska försöka att va hemma tills hon är 2år. Helst 3. 

Har ingen som helst aning om hur jag ska lyckas. Får snåla föräldradagar och sedan nu i vår ska jag börja jobba extra. Älskling och jag kommer väl gå om varann totalt men det är de värt i slutändan. Hoppas jag. 

Barnen är små engång. Allt annat får man prioritera bort. Men barnen går de inte att prioritera bort.  Tur som är har vi denna möjlighet så vi kan göra såhär. 

Men sedan har jag ingen aning om VAD jag vill göra efter föräldraledigheten. Plugga? Jobba? eller plugga till hösten när jag ändå är föräldraledig. Plugga till vad? Tilläggskurser inom undersköterska eller läsa inom barnomsorgen? Helst av allt vill jag ju ifrån kvällar och helger. Men jag ÄLSKAR ju verkligen min arbetsplats och jobb. 
Hur tusan väljer man? 

Känner mig så fruktansvärt stressad. Svårt att stanna upp. Svårt att njuta av nuet. Att leva här och nu. 

Man vet ju inte ens om det blir någon morgondag. 
Jag måste försöka leva här och nu. 
Men. Jag vill veta hur livet kommer att bli.

Mina barn ❣️

(null)

Igår var vi tilö frissan så Celine fick klippa sig. Hon har tjatat om det sedan hon klippte sig sist i maj. Hon blev så nöjd. Våran fina tjej ❣️

(null)

(null)

Benjamin skulle bestämt sova nere hos oss inatt. Så vi plockade ner madrasser på golvet så låg han och Celinde där. De skrattade å härjade in i det sista tills de slog igen deras ögon för natten. ❣️JULAFTON

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

JULAFTON , mysiga härliga julafton. 
Glada, lyriska, uppspelta, förväntansfulla, glada barn. Julfrukost med pappa, Ann-marie och brorsan. Dagen hos mamma och c/o. Kvällen hemma i soffan framför tomten är far till alla barnen. 
Vilken underbar dag. 

Och barnen HELT överlyckliga över allt de fått. Vilka underbara människor vi har i våra liv ❣️ 

Men nu längtar jag tills nyår varit och vi kan blicka framåt. Ser fram emot 2019 ❣️

❣️

(null)

(null)

(null)

I fredags när Tindra var här så fick de ansiktsmask. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Celine och Majsan ❣️

(null)

I lördags hade Celine och Benjamin en varsin kompis här. 
Celine och Thelma var ute och åkte skridskor. Celine var super duktig. Det var hennes första gång på skridskor och hon hade åkt som om hon inte gjort något annat. De lekte från lunchtid till kvällen och de försökte få till övernattning. 😅 Så kul Celine tycker det är när Thelma är här ❣️ 

Benjamin öste järnet med Arvid. De skrattade ifrån att Arvid kom tills han åkte hem. Barna somnade gott denna kväll må ni tro 😅 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


120kvm altandäck

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På förmiddagen klädde vi på oss och gick ut på promenad och va i snön. Härligt att få en nypa luft. MEN jag ser sååå sjukt mycket fram emot att få poolen byggt och 120kvm altan och pooldäck. Och hoppas såklart på ännu en rekordsommar. 

Annars idag har vi inte gjort någonting. Ätit frukost med mamma och var å hjälpte henne med julgranen. Så har jag städat och plockat lite. Barna har bråkat så fort Benjamin kom ifrån skolan. Hatar sånna dagar. 
Men vi avslutade med innebandyträning och barna slutade som vänner. Så det blev en bra avslutning trots allt. 

och IGÅR!!! Vände sig Inez ifrån rygg till mage. FLERA gånger.. Trodde först det var Celine som vänt henne men när jag fick se det själv så trodde jag på Celine när hon sa att Inez gjorde det själv. Herregud. Du var ju nyss pytteliten. 

(null)

Idag fick vi även hemleverans på hundmat. Har i flera år beställt hundmat ifrån Vetzoo. Är super smidigt att få hem maten ända till dörren och kommer oftast redan dagen efter man beställt. + att det ofta är liite billigare på vetzoo än i vanliga djuraffärer. Och att man kan läsa på lite om fodret innan man köper. Mysig dag med Celine

(null)

(null)

(null)

(null)

Fina älskade unge ❣️ 

Idag när brorsan var i skolan så bakade vi sockerkaka, vi lekte, var ute och åkte pulka å lekte i lekparken och på gården. Dagen gick super fort och plötsligt skulle vi hämta brorsan som följde med en kompis hem. Istället följde Tindra med oss till biblioteket och lånade böcker. Så mysigt att avsluta kvällarna med en stund i soffan och läsa. ❣️

(null)

(null)

(null)

Lycka älskar också snön 😅 

(null)

(null)

(null)

Ikväll har Majsan och Tindra varit här medans mamma varit på julbord med jobbet. Majsan somnade gott i soffan ❣️ 

(null)

Celine är superduktig att alltid hjälpa till med att mata Inez. Och Inez är super duktig med att ta flaskan ❣️

Söndag söndag söndag

Söndag söndag söndag. 
Känns som om det bara är söndag och man förbereder sig inför en ny vecka. 
Nu går Benjamin bara i skolan tills på torsdag. På fredag har han jullov
Celine hoppade på jullovet på torsdag eftermiddag redan. Härlgt. 

Helgen går ju som vanligt i rasande fart fast vi inte gjort något. Inget alls faktiskt. Barnen har lekt fruktansvärt bra tillsammans, i timmar. Så jag har pendlat mellan att sitta fast i soffan, städa, tvätta och bakat hann jag med i dag och bädda rent i sängarna. 

Vi hade även en tomte här igår som knackade på och lämnade 2 kassar med paket. Så nu är det fullt med klappar under granen.
Undrar hur tusan allt ska få plats hos mamma på jul?! Vi som sa att det ej skulle bli så mycket.... 

Inatt sover Tindra här ❣️ Vi har haft mys, dansat och spelat fotbolsspelet. Till fredagen ska hon nog sova här med så ska vi tjejer ha ansiktsmask och greja lite extra. Celine är jätte peppad!!! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Förlossningsberättelse

Dagen innan lillan kom 24 augusti. 
Så tog jag ett bad som jag oftast alltid gjorde på kvällen. Och jag hade planerat att ta med barnen till leos lekland efter frukosten den 25/8. Att göra något med dem när älskling ändå jobbade. Man visste ju inte hur länge vi ’bara’ skulle ha två barn. 

Men natten till den 25/8 kunde jag inte somna in ordentligt. Låg bara å ’halvsov’ och kunde inte alls somna in. Sedan hörde jag ett väsen ute. OCH mitt i allt var det en rävjävel i kaninhagen.

Skrev flertal sms till Erik denna natt. Att jag hade börjat fått förvärkar och inte kunde slappna av. Och sedan att jag var på rävjakt. Var ut å skrämde iväg den flera gånger. 

Smsade även med brorsan denna natt då han jobbade och eventuellt hade fått komma ifall värkarna skulle bli värre. Stackarn har nog aldrig jobbat så fort förut 😅 

Älskling sov i kil iallafall så han var nära. När han vaknade på morgonen bestämde vi att han skulle åka till jobbet och lämna lastbilen och sedan komma hem. Han var väl hemma runt 9 tiden eller dyl. Ringde förlossningen och jag var välkommen närsom.

Det var inte jobbigt att vara hemma, värkarna var inte regelbundna, men de fanns där. Mamma var helt lyrisk och hon hade nog helst kört in mig ett par timmar tidigare om hon fått bestämma 😅 

Barna åt frukost i lugn å ro hemma och jag med och drack kaffe. Älskling satt nervös i soffan. Jag städade även undan och fixade tvätten. Nu började Erik bli irriterad å stressad över mig så han tvingade oss att åka iväg. Så vi packade in oss i bilen å åkte mot mamma.

Mamma mötte oss ute när vi kom med barna och önskade oss lycka till. 

Var på förlossningen runt 10 och det var jobbigt att gå in, började göra lite ondare. Fick ett rum med engång å en barnmorska kom in och presentera sig och undersökte mig . 
Jag var ju endast öppen 4 cm!! En fet besvikelse då jag trodde jag var öppen mer. Hon gjorde en hinnsvepning och bad oss gå ut och gå en timme vilket vi gjorde. Vi gick en runda runt sjukhuset och till kiosken utanför. En gubbe bad oss gå in så jag ej skulle föda ute. Nu började det göra ont. 

Efter en timme var vi tillbaka på ny undersökning och de satte upp mig på kurvan. 

Bad om att få epidural så jag kunde vara uppe och gå så bebisen kunde komma någon gång. 
Men jag tyckte att bm inte tog mig på allvar och gick ut ur rummet och skulle kolla upp de. Tror klockan var tolv då. 
Klockan 13 undersökte de mig igen och då var jag öpen 5cm. Vafan de hände inte ett skit fastän jag hade så jävla ont. Vägrade såklart lustgasen. Efter denna undersökning skrev älskling till mamma att detta kommer ta lång tid.

På bilden nedanför är klockan 13;20 å då höll jag på att dö. Strax efter kommer barnmorskan in som tog emot oss och hon ville undersöka mig för de lät som jag skulle föda barn. 

Mycket riktigt. Där var jag fullt öppen. Nu kom de in 2 barnmorskor till. Och de sa att jag skulle föda barn nu. Men de ville inte jag. Jag ville hem eller få bedövning. Å där står de en barnmorska som tar på sig handskar å förkläde, en barnmorska med en spruta i handen, å jag får dundervärk å krystar å där SPRUTAR vattnet bokstavligen. Klockan va nog 13,32 för då skrev älskling till mamma. att nu kommer hon snart. 

Och strax efter ser dom huvudet och ena bm sa att nu får dom va med och ta emot bebisen. 
Värkarna va så vidriga så jag trodde jag skulle dö. Jag skrek och klämde stackars älsklings hand. Å jag ville bara de skulle dra ut henne. Men efter några krystvärkar var hon ute. Ont som fan gjorde det. 13,37 var klockan när hon kom till världen. Då skrev älskling iaf till mamma att nu är hon här. 

Jag grina som en idiot och blev rädd för hon inte lät eller grät något så barnmorskan bad mig va tyst så skulle jag höra henne. Och då hörde jag ju henne skrika. 

Strax där efter skulle man ju krysta ut moderkakan.  Kändes nästan som en hel bebis igen. 

Haha när jag tänker efter var jag en demon under min förlossning 😅😅 Skäms som tusan 😅

(null)

(null)


På riktigt. Världens bästa älskling som fanns där och stöttade hela hela tiden igenom denna förlossning. Hann ju inte få någon spruta eller bedövning. Det blev inte alls som jag tänkt att förlossningen skulle bli. Men ändå gick de superbra. Dock alldeles för fort. 

Älskling klippte navelsträngen och sedan låg hon på mitt bröst länge länge länge. Bm undersökte mig och jag var fit for fight där nere med desamma så behövde inte sys eller något. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efteråt känner man sig som världens mäktigaste människa. Vi klarade en förlossning. IGEN! Sista gången sa vi då. Vi får väl se 🙄 

Men man känner sig lättad. Klar. Utmattad. Överlycklig. Hög på livet. Hungrig. Eftervärkar. 
Stolta. 

Kicki, Krister och Anna-Lena kom och hälsa på oss på sjukhuset med.
Sedan kom farbror Tobias och hälsade i ett par timmar.

Skulle jour läkaren ha tid att undersöka Inez skulle vi redan få åka hem samma kväll. 
Och det fick vi! Vilken lycka. 
Hemma hade barnen varit med gammelmormor och mormor hela dagen. 

Hemma möttes vi av gmormor och mormor. Erik hade filmat förlossningen med. Så det skulle han såklart visa upp. Blev gråtfest. 😅 Vrålhungriga var vi med så älskling beställde mat ifrån pizzerian och gmormor å mormor snosadr på bebis. Benjamin var vaken fortfarande så han fick också hälsa på sin lillasyster, han brydde sig inte något speciellt 😅

men tänk, vi var hemma tillsammans. 3 barns föräldrar. Ett nytt liv att börja lära känna, sätta hennes behov framför oss. Fan vad häftigt. 

Fina Inez Othilia Maria Persson
3880gram och 50cm kärlek ❣️


en längtan

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I söndags var vi i karlstad och handlade mat och småplock på Ikea. Och köpte nya glasögon till Benjamin. Herreminskapare!! Det borde vara gratis med glasögon till barn. Flera flera tusen kronor. Och självklart är det viktigt att han får va med och bestämma själv vilka han ska ha eftersom han ska känna sig nöjd och bekväm i dem. På eftermiddagen när vi kom hem så bakade vi pepparkakor till Celines förstjusning, Benjamin höll sig i vardagsrummet och spelade. Han tyckte inte alls det var så kul som jag hade hoppats på. 😅 

Igår efter Benjamin slutat skolan drog vi till Karlstad igen. Dock utan Benjamin som följde med kompis hem, men vi fick med oss Tindra istället. Det handlades ytterliggare mat och en massa grejer till julgranen som kom upp igår å annat småplock. Jag lääängtar så tills julafton nu för att man sedan kan börja på en ny kula i januari. 😅

(null)

(null)

(null)

(null)

Min fina familj ❣️ 

(null)

(null)

(null)

Älskade hund ❣️ 

Idag var vi hos mor på frukost när barnen lämnats på skola/dagis och så blev de kaffi hos pappamorfar innan barnen hämtades. Med hem kom det en varsin kompis till barnen så de somnade gott ikväll ❣️ 
Älskling och jag myste med varma mackor, vilket var en evighetsen. + att det var köttfärsås kvar sen igår så det hade vi på varma mackorna, supergott!! 

Imorgon är sista dagen med baby innan han drar på jobb igen i en vecka. Sedan har vi jul tillsammans, som jag längtar ❣️

(null)

brudarna ❣️När dina steg har tystnat, finns ändå ekor kvar. När dina ögon slocknat, vi alla minnen har. Vi spar dem i vårt hjärta, tar fram dem då och då, så kommer du för alltid att vara här ändå.
Vila i frid Baraa ❤